Üç Tepe

Almanya, İtalya
2017, 94’, Renkli, DCP

Almanca, Fransızca, İngilizce | Türkçe altyazılı

Yönetmen: Jan Zabeil
Oyuncular: Alexander Fehling, Bérénice Bejo, Arian Montgomery
Dünya Hakları: The Match Factory
Türkiye Hakları: Filmartı

2017 Locarno Variety Piazza Grande Ödülü
2017 HOF Alman Sineması Yeni Yetenek Ödülü

Film Hakkında

Daha önce Bunun Hakkında Konuşuruz isimli kısa metrajlı filmiyle Kino 2015 programında yer alan Jan Zabeil, ilk gösterimi Locarno Festivali’nde gerçekleşen yeni filminde Alp Dağları’nı fona alan gerilimli bir aile draması anlatıyor. Aaron, sevgilisi Lea ve onun oğlu Tristan ile tatile çıkmayı planlarken, bu vesileyle aile bağlarının güçleneceğini ümit etmektedir. Fakat Dolomit Dağları’na doğru çıkılan yolculuk, zor doğa koşullarının da etkisiyle, Aaron ve Tristan’ı yakınlaştırmak yerine uzaklaştırır. Başrollerini günümüz Alman sinemasının gözde erkek oyuncularından Alexander Fehling ve Oscar adayı Bérénice Bejo’nun paylaştıkları Üç Tepe’de doğa koşulları karakterlerin psikolojik durumunu yansıtmak için bir araca dönüşüyor.

Seanslar

Jan Zabeil

Filmografi

2007 L.H.O. (Kısa metraj)
2008 Was weiß der Tropfen davon (Kısa metraj)
2011 Nehir Bir İnsandı Der Fluss war einst ein Mensch
2015 Bununla İlgili Konuşuruz (Kısa metraj) We Will Stay in Touch About It
2017 Üç Tepe Drei Zinnen

Filmden Kareler