Tuz ve Ateş

Almanya, Fransa, ABD, Meksika

2016, 93’, Renkli

DCP

Yönetmen: Werner Herzog

Oyuncular: Veronica Ferres, Michael Shannon, Gael García Bernal, Lawrence Krauss

İngilizce | Türkçe altyazılı

Film Hakkında

Yönetmenlik kariyerinde 55 yılı geride bırakan Werner Herzog, hâlâ son derece üretken ve yaratıcı. Alman sinemasının özgün tarzıyla öne çıkan ustası, çevreci mesajlarla dolu bir politik gerilim filmiyle karşımızda bu sefer. Birleşmiş Milletler’in görevlendirdiği iki çevrebilimci, büyük bir şirketin sebep olduğu varsayılan bir doğa katliamını araştırmak üzere Güney Amerika’ya giderler. Uçaktan iner inmezse söz konusu şirketin sahibi tarafından rehin alınırlar. Fakat beklenmedik bir doğa olayı, bölgedeki bir yanardağın patlamak üzere olduğuna dair işaretler, düşman tarafları beraber hareket etmek zorunda bırakır. Herzog, belki de kariyeri boyunca en çok ele aldığı tema olan doğa ve insan arasındaki çatışmaya bir kez daha eğilirken, yıldız oyuncuların sürüklediği ve nefes kesici doğa görüntüleriyle bezeli bir filme imza atıyor.

Seanslar

25.04.2017
21:30
Büyülü Fener Salon 1

Yönetmen: WERNER HERZOG

werner-herzog

1942 yılında Münih’te doğdu. 20 yaşındayken ilk kısa filmi Herakles’i yönetti. İlk uzun metrajlı filmi Lebenszeichen’ı 1968’de çekti ve ödüller kazandı. 70’li yıllarda çektiği filmlerle uluslararası bir şöhret yakaladı ve Yeni Alman Sineması’nın öncü isimlerinden birisine dönüştü. Sıra dışı aktör Klaus Kinski ile 5 film çekti ve bu işbirliği sinema tarihine geçen bir efsane oldu. Kariyeri boyunca kurmaca filmler ve belgesel sinema arasında gidip gelen Werner Herzog, 2000li yıllarda belgesel türüne ağırlık vermeye başladı. 2016 yapımı en yeni kurmaca filmi Tuz ve Ateş dünya prömiyerini Şanghay Film Festivali’nin yarışmasında yaptı.

Filmografi

1968 Lebenszeichen

1972 Aguirre, Tanrı’nın Gazabı

1974 Jeder für sich und Gott gegen alle

1979 Woyzeck

1979 Vampir Nosferatu

1982 Fitzcarraldo

1992 Lektionen in Finsternis

2015 Çöl Kraliçesi

2016 Tuz ve Ateş

Filmden Kareler

Tuz ve Ates01 kopya

Tuz ve Ates02 kopya