SEÇMELER

Almanya, Fransa
2019, 99’, Renkli

Almanca, Fransızca | Türkçe altyazılı

Yönetmen: Ina Weisse
Oyuncular:  Nina Hoss, Simon Abkarian, Jens Albinus, Ilja Monti, Serafin Mishiev
Dünya Hakları: Les Films du Losange
Türkiye Hakları: Bir Film

2019 San Sebastián En İyi Kadın Oyuncu (Nina Hoss)
2019 Stockholm En İyi Kadın Oyuncu (Nina Hoss)

Film Hakkında

Anna Bronsky bir konservatuarda keman öğretmeni olarak çalışmaktadır. Öğrenci kabul sınavında, seçici kuruldaki diğer öğretmenlerin görüşlerine karşı çıkar ve Alexander’in okula alınmasını savunur. Alexander’in büyük bir yeteneği olduğuna inanan Anna, onu son seçmelere hazırlamak için muazzam bir efor sarf etmeye başlar. Fakat tüm enerjisini öğrencisine ayırırken, yine keman çalan 10 yaşındaki oğlu Jonas’ı ihmal eder ve iki çocuk arasında giderek artan bir rekabete sebep olur. Evliliğinde baş gösteren çatırdamaların da etkisiyle Anna giderek ailesinden uzaklaşır ve okuldan meslektaşı Christian ile ilişki yaşamaya başlar. Christian bir yandan da Anna’yı kendi yaylı çalgılar beşlisine katılması için cesaretlendirmektedir. Alexander’in seçme sınavı yaklaştıkça gerilim artar.

Oyunculuktan yönetmenliğe geçen Ina Weisse’nin ikinci uzun metrajlı filmi Seçmeler, iş hayatındaki yüksek idealleri ile mütevazı orta sınıf aile yaşantısı arasında sıkışıp kalmış bir kadının etkileyici ve detaylı bir portresi. Hikâyenin merkezindeki keman öğretmeni Anna’ya kusursuz ve ödüllü bir performansla Nina Hoss hayat veriyor.

Ina Weisse

Filmografi (Yönetmen olarak)

2001 Sonntags (Kurzfilm)
2003 Alles anders (Kurzfilm)
2004 Klara (Kurzfilm)
2008 Der Architekt
2019 Seçmeler

Filmden Kareler