Gundermann

Almanya
2018, 128’, Renkli, DCP

Almanca | Türkçe altyazılı

Yönetmen: Andreas Dresen
Oyuncular: Alexander Scheer, Anna Unterberger, Axel Prahl, Thorsten Merten, Eva Weißenborn
Dünya Hakları: Patra Spanou Film Marketing & Consulting

2018 Bavyera Film Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu (Alexander Scheer)
2019 Tromsø FIPRESCI Ödülü
2019 Alman Film Ödülleri En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu (Alexander Scheer), En İyi Pordüksiyon Tasarımı, En İyi Kostüm Tasarımı

Film Hakkında

A ndreas Dresen’in yeni filmi Demokratik Almanya Cumhuriyeti’nin tanınmış besteci ve şarkıcıları arasında yer alan Gerhard Gundermann’ın (1955-1998) hayatını konu alıyor. Gundermann bir yandan Lausitz bölgesindeki kömür madenlerinde ekskavatör operatörü olarak çalışırken akşamları da sahneye çıkmaktadır. Müziğiyle kendine büyük bir hayran kitlesi edinir. Şarkılarında yaşam ve ölüm gibi konuların yanı sıra siyasi ve toplumsal konulara da eleştirel bir bakış açısıyla yer vermektedir. Hayranlarının son derece kişisel ve samimi bulduğu şarkıları ile 1980’li yıllarda Doğu Almanya’da pek çok insanın idolü haline gelir. Bir yandan da iktidarla başı derde girmeye başlar. DAC yıkılırken de Gundermann çok sevilen biri olmaya devam eder, hatta hayranlarının sayısını artırır. 1995 yılında, DAC’nde rejim için istihbarat servisinde ajanlık yaptığı ortaya çıktığında bile bu durum başarısını pek etkilemez. Andreas Dresen çok övgü alan bu biyografik filminde karmaşık ve çelişkili bir karakteri tanıtırken Doğu Almanya’nın da yalnızca siyah ya da beyaz olarak tanımlanamayacağını gösteriyor.

Seanslar

13 Kasım 201915 Kasım 2019
İzmir Fransız Kültür Merkezi – 16:30
İzmir Fransız Kültür Merkezi – 13:30 

Andreas Dresen

Seçilmiş Filmografi

1993 Ich bin de
1992 Stilles Land
1999 Geceyi Bekleyenler
2002 Yolun Yarısında
2003 Herr Wichmann von der CDU
2005 Sommer vorm Balkon
2008 Bulutların Üstünde
2009 Votka ile Viski
2011 Yarı Yolda
2015 Biz Rüya Görürken
2018 Gundermann

Filmden Kareler