Çirkin Kral Efsanesi

Almanya, Avusturya
2017, 112’, Renkli, DCP

Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca | Türkçe altyazılı

Yönetmen: Hüseyin Tabak
Katılanlar: Yılmaz Güney, Hüseyin Tabak, Michael Haneke, Costa-Gavras, Gilles Jacob, Elif Güney Pütün, Fatoş Güney, Tarık Akan, Tuncel Kurtiz
Dünya Hakları: mitosfilm
Türkiye Hakları: Nar Film

2017 Hof Granit Ödülü En İyi Belgesel
2018 Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali Öngören Demokrasi ve İnsan Hakları Ödülü

Film Hakkında

Avusturya’da yaşayan genç yönetmen Hüseyin Tabak, Yılmaz Güney ve sineması üzerine bir araştırma yapmaya koyulur. Önceleri Çirkin Kral lakaplı popüler bir oyuncuyken, zamanla filmleri tüm dünyada ses getiren devrimci bir yönetmene dönüşen Güney’i bir sinema efsanesi yapan unsurlar bu belgeselde birer birer önümüze konuyor. Hüseyin Tabak bir yandan Güney’in sinemasının kendisi üzerindeki etkisini sorgularken, diğer yandan Michael Haneke ya da Costa-Gavras gibi başka usta yönetmenlerle röportajlar yapıyor. Güney’in ailesi ve çalışma arkadaşları da röportajlarla anılarını paylaşıyorlar. İlk gösterimi geçen yıl Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleşen Çirkin Kral Efsanesi, Türkiye sinemasının en önemli oyuncu ve yönetmenlerinden birisini hem bir sanatçı hem de bir insan olarak çözümlemeyi hedefliyor.

Seanslar

10 Nisan 201814 Nisan 2018
Atlas – 19:00 * Film ekibinin katılımıyla
22 Nisan 201827 Nisan 2018

Hüseyin Tabak

Filmografi

2008 Cheeese… (Kısa metraj)
2010 Kick Off
2010 Heim (Kısa metraj)
2012 Güzelliğin On Par’ Etmez Deine Schönheit ist nichts wert
2012 Das Pferd auf dem Balkon
2017 Çirkin Kral Efsanesi The Legend of the Ugly King

Filmden Kareler